Verkkosuunnittelua ajatellen suurin osa meistä keskittyy ensisijaisesti graafisiin elementteihin ja miettii, mitä kuvia aiomme käyttää ja missä haluamme käyttää niitä. Tämä vaikuttaa ihmisten ensivaikutelmiin, joita heillä on sivuillemme tullessa, ja lopulta se vaikuttaa siihen, miten he ovat vuorovaikutuksessa sisällön kanssa ja selaavat eri sivuja.
Vaikka tämä kaikki on tärkeää, yhtä tärkeää on ajatella typografiasi. Toisin sanoen, sinun on harkittava fontin valintaa – sillä voi itse asiassa olla melkein yhtä suuri vaikutus suunnitteluun kuin kuviin ja asetteluun. Valitsemasi fontti ei ainoastaan ​​vaikuta sivustoosi vaikuttamalla sisältösi luettavuuteen, vaan se myös lisää sivuston yleistä tunnelmaa ja ulkoasua ja välittää joitakin teemoja ja ideoita sen luonteesta.
Tässä on mitä sinun on otettava huomioon, kun tarkastelet kirjasintyyppejä ja miten voit saada tämän päätöksen oikein.
Hyvin perusasiat
Sana fontti tulee lähteestä ja viittaa kirjasintyyppien perheeseen. Siten ‘antenni’ on fontti, kun taas ‘antenni kapea’ tai ‘antenni lihavoitu’ ovat kirjasimia.
Kun valitset kirjasintyyppiä, ensimmäisen tavoitteen tulisi aina olla sellainen, joka on luettavissa ja luettavissa (luettavissa oleva tarkoittaa, että se voidaan lukea, luettava tarkoittaa, että se on helppo lukea). Ainoa poikkeus tähän sääntöön on silloin, kun haluat saada katsojasi työskentelemään lukemasi kirjoituksesi – voit käyttää tätä strategiaa saadaksesi heidät uteliaiksi ja kannustamaan heitä käyttämään jotain mainosviestiä.
Muista, että jos käytät mukautuvaa web -suunnittelua, sivustosi koko muuttuu, joten sinun on harkittava huolellisesti, tuleeko kirjasintyyppisi luettavaksi kaikissa eri kooissa.
Toinen tavoite typografiaa harkittaessa on lisätä verkkosivustosi yleistä ulkoasua, ulkoasua ja tunnelmaa. Sinun on siis valittava kirjasintyyppi, joka toistaa sivustosi (tai yrityksesi) viestin. Jos blogisi on teknologiablogi, luultavasti haluat jotain modernin näköistä, kun taas jos sivustosi on tarkoitettu kauhu -romaaneille, valitset todennäköisemmin jotain goottilaista.
Kirjasinten yhdistäminen
Kun luot Web -suunnittelua, saatat päättää, että haluat useamman kuin yhden fontin. Esimerkiksi käyttämällä otsikoissasi eri fonttia voit herättää huomiota ja helpottaa kuorittua lukemista.
Kun yhdistät kirjasintyyppejä, on kuitenkin suositeltavaa, että et käytä enempää kuin 2 tai 3 yhdessä asettelussa (kaksi on ihanteellinen). Graafisen suunnittelun tulisi myös välttää kahden hyvin samankaltaisen kirjasintyypin käyttöä (vaikka on hyvä käyttää kahta saman perheen kirjasintyyppiä) tai liian erilaisia. Yritä pysyä samalla aikakaudella ja “maulla” kirjasintyypeillesi, mutta vältä käyttämästä kahta, jotka ovat pääosin kopioita.
Lisävinkkejä
Tässä on muutamia lisävinkkejä, jotka auttavat sinua matkallasi.
• Muista ensin, että logosi vaikuttaa myös suunnitteluusi ja käyttää omaa kirjasinta. Tämä on otettava huomioon, jos se on kokonaan tekstipohjainen logo.
• Huomaa myös, että haluat välttää liian yleisiä kirjasintyyppejä, tai sivustosi näyttää siltä, ​​että se on rakennettu mallista eikä ammattimaisesti.
• Muista, että “serif” on nimi pienille jaloille kirjeidesi lopussa. Sans serif -fontit ovat niitä, joilla ei ole “jalkoja” ja jotka ovat yleensä nykyaikaisempia ja minimaalisen näköisiä. Serifit parantavat luettavuutta painossa auttamalla tekemään jokaisesta kirjaimesta erottuvan ja erillisen, kun taas ne voivat olla häiritseviä verkossa käytettäessä. Käytä niitä jäljittelemään tulostusta (esimerkiksi uutisia).
• Fonttisi voi toimia synergistisesti suunnittelusi ja ulkoasusi kanssa, jotta saat todella aikaan kokonaisvaikutelman ja suunnittelukonseptin.
• Viime kädessä fontin pitäisi “uppoutua taustalle”, kun sitä luetaan. Vaikka fontin valinnalla on tärkeä vaikutus sivustosi ulkoasuun, sen pitäisi olla tajuton ja sen pitäisi todella olla viesti, ei itse kirjoitus.

Comments are closed.