Verkkosuunnittelijat tietävät, että upean sivuston ulkoasun ja suunnittelun salaisuus on keskittyä yksityiskohtiin. Joskus verkkosivustosi pienimmän osan muuttaminen voi vaikuttaa kaikkeen, ja vaikka se ei välttämättä edes näy tietoisesti huomaamattomalle kävijälle, se kuitenkin vaikuttaa sivustosi kokonaisvaltaiseen tuntemukseen ja lopulta sen havaittuun ammattimaisuuteen tai sen puuttumiseen.
Valitettavaa ironiaa on kuitenkin se, että nämä pienet muutokset ovat myös vaikeimmin tunnistettavissa ja havaittavissa. Seuraavaksi tarkastelemme pienimpiä muutoksia, joita saatat harkita tekemällä sivustoosi parhaiden tulosten saavuttamiseksi…
Helppoa animaatioita
Jos sivustossasi on animaatioita, tämä voi auttaa todella lainaamaan ylimääräistä kiiltoa ja saamaan sivuston tuntumaan enemmän korkean teknologian samanaikaisesti. Elementtien siirtyminen ruudulle on paljon miellyttävämpää kuin niiden “ilmestyminen”. Kaikki animaatiot eivät kuitenkaan ole tasavertaisia, ja nopeuden kaltaiset asiat ovat tässä erittäin tärkeitä. Näyttäisikö animaatiosi paremmalta, jos se olisi hieman hitaampi tai hieman nopeampi?
Ja mikä tärkeintä, olisiko parempi, jos lisäisit helpotuksen tai helpottamisen? Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että lisäät kiihtyvyyttä ja hidastusta liikkeeseesi siten, että se lähtee hitaammin ja hidastuu ennen pysähtymistä. Näin asiat yleensä liikkuvat todellisessa elämässä sen sijaan, että liikkuvat tasaisella “lineaarisella nopeudella”. Siten se rekisteröidään tiedostamattomasti luonnollisemman näköiseksi, joten harkitse helppokäyttöisyyden lisäämistä animaatioihisi ja katso, kuinka suuri ero sillä on.
Kirjasin
Kirjasin on myös kriittisen tärkeä, ja jälleen pienillä eroilla voi olla suuri vaikutus. Sinun kannattaa erityisesti tarkastella kirjasintyyppisi valintaa serif vs sans. Serifit ovat pieniä “jalkoja” kirjeidesi lopussa, mikä voi auttaa tekemään niistä näyttämään erillisemmiltä ja siten helpommin luettavissa.
Tyypillisesti seriffejä käytetään tulostuksessa, kun taas sans sopii paremmin digitaaliseen mediaan (pienemmän pikseliluvun ja paremman skaalauksen vuoksi). Syy tähän on merkityksellinen, koska olemme tulleet yhdistämään serif -fontit uutisiin. Jos siis sinulla on uutissivusto, kirjasintyypin vaihtaminen serifiksi saattaa antaa sille hieman enemmän gravitasia ja kommunikoida alitajuisesti lukijoidesi kanssa, että sivustosi on sitä varten. Toisaalta ilman fontteja saattaa sivustosi näyttää hieman nykyaikaisemmalta ja soveltuu paremmin teknisille sivustoille jne.
Väri
Sivustosi eri osien värin muuttaminen ei ehkä näytä pieneltä muutokselta. Loppujen lopuksi, jos sivustosi muuttuisi punaisesta vihreäksi, se olisi melko havaittavissa oleva ja itse asiassa hieman äärimmäinen muutos.
Siitä huolimatta pienet muutokset väripalettiin ovat mahdollisia, mutta niillä voi silti olla melko suuri vaikutus. Oletko esimerkiksi harkinnut vain hieman taustasi sävyn muuttamista murto -osilla nähdäksesi, onko sillä merkittäviä eroja? Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos sinulla on logosuunnitelma ja haluat yrittää sovittaa sivustosi värin juuri siihen sävyyn. Jos olet unohtanut oikean sävyn edes pienellä määrällä, se voi istua epämiellyttävästi, kun katsojat arvioivat sivuston yleisesti.

Comments are closed.